Familiereizen Thailand

Familiereis Thailand vergelijken

Thailand, het land van de glimlach, biedt veel mogelijkheden om van je familierondreis een onvergetelijke reis te maken. Je kunt op één van de vele tropische eilanden met het hele gezin snorkelen, bruisende steden als Chiang Mai en Bangkok bezoeken en zelf samen met de kinderen een jungletocht per olifant maken. Wanneer jij en je gezin na een lange maar toch ontspannen familiereis Thailand even wilt uitrusten dan kan dat op de mooie witte stranden in het zuiden van dit prachtige Aziatische land.

Zoekfilter om gericht te zoeken naar een familiereis

Bestemmingen
Prijs per persoon
Reisorganisaties
Aantal dagen

Reizen met kinderen door Thailand

Wanneer je met je gezin de hoofdstad Bangkok bezoekt dan is het interessant om een boottocht te maken over de Chao Phraya Rivier. Je vaart dan vaak via zijriviertjes de buitenwijken van Bangkok in, met vaak ook veel boedistische tempels langs de rivieren. Maar een absolute aanrader is wel het maken van een fietstocht door deze miljoenenstad. Op www.bangkokbiking.com vind je veel informatie hierover.

Ook een leuke stad om met zijn alle te bezoeken is Chiang Mai, ook wel de roos van het noorden genoemd. De avondmarkt is hier een bijzondere bezienswaardigheid. Wil je samen met de kinderen meer zien van het binnenland dan is een excursie of groepsreis naar het Sukhothai Historical Park zeker een aanrader. Naast de georganiseerde familiereizen van reisorganisaties kun je ook lokaal het een en ander regelen, bijvoorbeeld met een huurauto Thailand verkennnen.

Gouden tempel "Grand Palace" tijdens een familiereis Thailand

Reiservaringen Thailand
[wps_fbre_total_rating postid=”655″ text=”Gemiddelde beoordeling: {total_rating} gebaseerd op {total_reviews}”]
[wps_fbre_reviews stars=”true” reviewtitle=”true” reviewdetail=”true” reviewchars=”250″ reviewamount=”10″ order_by=”rand” reviewcontent=”655″ sliderpaging=”true”][/wps_fbre_reviews][wps_fbre_review_form facebook=”true” twitter=”true” wordpress=”true” gplus=”true” linkedin=”true” showreviews=”true” postreivewfor=”655″][/wps_fbre_review_form]

Meer over Thailand

tempel thailand

Bezienswaardigheden

 1. Bangkok: De hoofdstad van Thailand is vol met bezienswaardigheden, waaronder het Koninklijk Paleis, Wat Phra Kaew (Tempel van de Smaragdgroene Boeddha). de drijvende markten en de vele zijriviertjes van Chao Phraya Rivier.
 2. Ayutthaya: Een historische stad die ooit de hoofdstad van het Koninkrijk Siam was, staat bekend om zijn oude tempels en ruïnes.
 3. Chiang Mai: Gelegen in het noorden, beroemd om de Doi Suthep-tempel, avondmarkten en als toegangspoort tot bergachtige gebieden, waar je bijvoorbeeld een olifanten tocht kunt doen.
 4. Phuket: Een populaire eilandbestemming met prachtige stranden, watersportmogelijkheden, duiken en een bruisend nachtleven.
 5. Krabi: Bekend om zijn adembenemende kalksteenformaties, stranden zoals Railay Beach en de Phi Phi-eilanden.
 6. Chiang Rai: Hier vind je de Witte Tempel (Wat Rong Khun) en de Gouden Driehoek, een gebied waar Thailand, Laos en Myanmar samenkomen.
 7. Sukothai park: Het Historisch Park van Sukhothai is een UNESCO-werelderfgoedlocatie en herbergt de overblijfselen van de oude stad Sukhothai, die ooit de hoofdstad van het Sukhothai-koninkrijk was. Je kunt hier prachtige boeddhistische tempels, stoepa’s en paleisruïnes verkennen, waaronder de beroemde Wat Mahathat met zijn iconische Boeddhabeeldjes.
bord met thais eten

Interessante activiteiten in Thailand

 1. Eten en koken: Probeer de heerlijke Thaise keuken, leer koken tijdens kooklessen en proef lokale gerechten op markten waar je heerlijke traditionele Thaise gerechten kunt uitproberen.
 2. Tempelbezoeken: Thailand heeft vele prachtige boeddhistische tempels die je kunt verkennen. Enn mooi voorbeeld zijn de templeruïnes van Sukothai.
 3. Eilandhoppen: Verken de diverse eilanden van Thailand per boot, geniet van snorkelen en duiken.
 4. Olifantenervaringen: Kies ethische olifantenreservaten voor een ervaring waarbij je kunt leren over en interactie kunt hebben met olifanten zonder hen schade toe te brengen. In de omgeving Chiang Mai zijn hier veel mogelijkheden voor,
 5. Trektochten: In het noorden kun je trektochten maken door de bergen, traditionele bergstammen ontmoeten en genieten van adembenemende landschappen.
monnikken thailand

Geschiedenis van Thailand

Thailand heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot oude beschavingen. Het land was nooit onder koloniale heerschappij en staat bekend als het enige land in Zuidoost-Azië dat nooit formeel door Europese machten werd gekoloniseerd. Het werd ooit Siam genoemd en het huidige koningshuis, Chakri, regeert al sinds 1782.

De geschiedenis van Thailand wordt gekenmerkt door perioden van koninklijke macht, politieke veranderingen en modernisering. Het land heeft vele historische monumenten en tempels die getuigen van zijn lange geschiedenis.

Blogs over Thailand

Stedentrip Bangkok

Suvarnabhumi Airport Op 3 november 2006 vloog ik met China Airlinesnaar Bangkok om vervolgens een 8 daagse rondreis door Thailand

Trip naar Chiang Mai

Chiang Mai is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Chiang Mai en ligt in het noorden van Thailand. Deze stad