Familiereizen China

Familiereis China vergelijken

Ben je avontuurlijk en wil je graag met het gezin China bezoeken? In China kun je veel verschillende dingen doen, zoals steden bezoeken, cruises maken, wandelen, fietsen en nog veel meer. En wat is er nou leuker om dit allemaal te doen met het hele gezin tijdens een leuke familiereis China? Hier vind je een overzicht van reisaanbieders die leuke familierondreizen aanbieden tegen betaalbare prijzen. Beleef samen met de kinderen mooie avonturen tijdens een reis door China.

Zoekfilter om gericht te zoeken naar een familiereis

Bestemmingen
Prijs per persoon
Reisorganisaties
Aantal dagen

Reizen met kinderen door China?

Wanneer je een gezinsreis naar China wilt boeken, kom je veel mogelijkheden tegen. In het oosten van China zijn steden als Beijing en Shanghai zeer interessant vanwege de vele bezienswaardigheden en interessante dorpen in deze omgeving. Één van de hoogtepunten tijdens veel georganiseerde familierondreizen is natuurlijk de Chinese Muur. Een lange indrukwekkende verdedigingsmuur die dwars door de bergen loopt. In het westen van China ligt de stad X’ian, hier vind je het bekende Terracottaleger, met meer dan 7000 soldaten beelden. Kortom genoeg reden om met het hele gezin naar China te gaan!

China

Meer over China

Bezienswaardigheden China

  1. De Grote Muur: Een van de meest iconische bezienswaardigheden ter wereld, een reeks verdedigingsmuren en fortificaties die zich uitstrekt over duizenden kilometers.
  2. Verboden Stad: Gelegen in Beijing, was dit het keizerlijke paleis gedurende bijna vijfhonderd jaar en is het nu een indrukwekkend museumcomplex.
  3. Terracottaleger: In Xi’an vind je duizenden levensgrote terracotta soldaten, paarden en strijdwagens die werden begraven met keizer Qin Shi Huang.
  4. Potala Paleis: Een boeddhistisch heiligdom in Lhasa, Tibet, ooit het winterpaleis van de Dalai Lama.
  5. Li River en Karstlandschap: Het betoverende landschap rond de Li-rivier staat bekend om zijn kalkstenen pieken en vormt de basis voor veel Chinese schilderijen.

Interessante activiteiten in China

  1. Kung Fu Show: Geniet van traditionele Kung Fu-optredens, zoals de beroemde “Legend of Kung Fu” -show in Beijing.
  2. Thee Ceremonie: Leer over de eeuwenoude Chinese theecultuur en neem deel aan een traditionele thee ceremonie.
  3. Kalligrafie Workshops: Leer de kunst van Chinese kalligrafie en ontdek de betekenis achter de complexe karakters.
  4. Gastronomische Tours: Proef de diverse en heerlijke Chinese keuken, van Peking Duck tot Sichuan-gerechten.
  5. Chines muur: Maak een prachtige wandeling over de Chinese muur, met of zonder gids.
oude chinese mensen

Geschiedenis China

China heeft een rijke en complexe geschiedenis die teruggaat tot duizenden jaren voor Christus. Het land heeft verschillende dynastieën gekend, zoals de Qin-, Han-, Tang-, Ming- en Qing-dynastieën. China heeft bijgedragen aan wetenschap, filosofie, technologie en kunst.

Het moderne China is ontstaan na de Xinhai-revolutie van 1911, die leidde tot het einde van het keizerlijke tijdperk en de oprichting van de Republiek China. In 1949 werd de Volksrepubliek China opgericht onder communistisch bewind.

 

Inwoners

China heeft de grootste bevolking ter wereld, met meer dan 1,4 miljard inwoners. De Chinese cultuur is rijk en gevarieerd, met verschillende etnische groepen, talen en tradities. De Han-Chinezen vormen de grootste etnische groep.

Blogs over China

Bezoek de mooiste plekken in China

Wil je graag met je gezin een familiereis China maken? Wij geven graag een impressie van de mooiste plekken in