Familiereizen Sri Lanka

Familiereis Sri Lanka

Voor kinderen zijn er voldoende avonturen te beleven in Sri Lanka. Wanneer je samen met het hele gezin een familiereis door Sri Lanka maakt kun je genieten van de prachtige natuur en natuurlijk het heerlijke klimaat. Ook de fascinerende cultuur van Sri Lanka maakt vaak indruk. Zeker wanneer je de traditionele bergdorpen bezoekt en contact maakt met de lokale inwoners tijdens een familiereis Sri Lanka.

Zoekfilter om gericht te zoeken naar een familiereis

Bestemmingen
Prijs per persoon
Reisorganisaties
Aantal dagen

Reizen met kinderen door Sri Lanka

Wanneer je naar een familiereis Sri Lanka zoekt vind je ook veel afwisselende reizen. Hier heb je mogelijkheden voor een actieve vakantie die je kunt combineren met een heerlijke strandvakantie, bijvoorbeeld het tropische kustplaatsje Negombo. Zo kun je met de kinderen wandelen en fietsen en lig je een paar dagen later heerlijk uit te rusten op de mooie witte stranden onder de warme zon. Vergelijk hier alle familiereizen en maak een onvergetelijke rondreis met de kinderen door Sri Lanka.

Sri Lanka

Bezienswaardigheden Sri-Lanka

  • Tempel van de Tand: De Sri Dalada Maligawa in Kandy herbergt de tand van Boeddha en is een belangrijk religieus heiligdom.
  • Galle: Een historische stad met Nederlandse koloniale invloeden, omringd door indrukwekkende stadsmuren.
  • Anuradhapura en Polonnaruwa: Oude steden met goed bewaard gebleven ruïnes van boeddhistische tempels, paleizen en stoepa’s.

Interessante activiteiten in Sri-Lanka

  • Colombo: De hoofdstad en grootste stad van Sri Lanka, met een mix van moderne en historische bezienswaardigheden.
  • Ella: Een schilderachtig stadje in de heuvels, omringd door weelderige natuur en theeplantages.
  • Dambulla: Bekend om zijn indrukwekkende grottempelcomplexen, een UNESCO-werelderfgoedlocatie.
  • Hikkaduwa en Bentota: Populaire badplaatsen aan de westkust van Sri Lanka met prachtige stranden en watersporten.

Geschiedenis Sri-Lanka

Sri Lanka heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot het oude tijdperk van koninkrijken zoals Anuradhapura en Polonnaruwa. In de 16e eeuw werd het eiland gekoloniseerd door Europeanen, eerst de Portugezen, gevolgd door de Nederlanders en uiteindelijk de Britten. Sri Lanka werd in 1948 onafhankelijk.

Het land heeft een rijke culturele geschiedenis, beïnvloed door het boeddhisme, hindoeïsme, en verschillende invasies en handelsrelaties. Het heeft ook een gevarieerde keuken en traditionele kunstvormen zoals Ayurveda en Kandyan-dans.