Blog

5 tips voor reizen met kinderen

Wanneer je zelf altijd al veel gereisd hebt wil je deze reiservaringen natuurlijk ook graag delen met je kinderen. Gelukkig zijn er volop mogelijkheden om samen met het gezin op reis te gaan. Toch pas je je reis er wel op aan, je wilt immers ook met anderen rekening houden en veiligheid staan tijdens zo’n reis natuurlijk voorop. Daarom geven we hier 5 tips die je kunt gebruiken voor het maken van een familiereis.

1. De voorbereiding

Voor veel mensen is de voorbereiding al een hoop voorpret voor je aankomende reis. Het is toch wel even andere voorbereiden dan wanneer je alleen of samen met je partner een reis maakt. Allereerst ga je een op zoek naar een bestemming die veilig genoeg is om er met het hele gezin te gaan rondreizen. Je kunt op de website van minbuza kijken waar je reisadviezen vindt over alle reisbestemmingen. Vergeet tevens ook niet te kijken welke vaccinaties je nodig hebt, zeker met kleine kinderen is dit erg belangrijk. Wanneer je dit hebt gedaan zoek je naar reisorganisaties die reizen met kinderen aanbieden. Waarom via deze reisorganisaties? Het hele reisprogramma is aangepast aan zowel volwassenen als kinderen en je hebt altijd een Nederlandstalige reisgids. Je kunt hier zowel groepsreizen als individuele reizen boeken.

Voordelen van een groepsreis:

  • Je gaat met andere gezinnen op reis en de kinderen maken dan snel contact met andere leeftijdsgenoten
  • Vaak kortingen op entreegelden bij grotere groepen
  • Alles is al van te voren geregeld

Voordelen van een individuele reis:

  • Meer vrijheid en keuzes in vertrektijden
  • U bepaalt wanneer u stopt bij welke bezienswaardigheden
  • Geen sprake van een minimum deelname, dus reis gaat dus sowieso door

2. Maak een selectie wat betreft je bagage

Een grote fout die men vaak maakt is te denken dat je alles mee moet nemen wat je thuis ook gebruikt. Dat hoeft natuurlijk niet, je kunt immers ook genoeg tijdens je reis kopen. Zoals luiers, speelgoed voor op het strand, tandpasta etc. Wees dus selectief en denk bij het inpakken goed na over de bestemming en de accommodatie. Gebruik ook een inpaklijst, dit maakt je bewuster wat je wel of niet meeneemt op reis.

3. Kies de accommodatie zorgvuldig uit

Wanneer je een gezinsreis maakt met kleine kinderen is een beetje luxe wel gewenst.Voorzieningen zoals een babybedje, maaltijd, ontbijt, speelhoek en een goede geluidisolatie is als snel gewenst tijdens een lange en misschien soms vermoeide reis.

4. Buggy of draagdoek meenemen?

Een veelvoorkomend dilemma wanneer je reist met kleine kids. Welk vervoermiddel neem ik mee? En wat kan ik meenemen in het vliegtuig? Een buggy of kinderwagen moet je atlijd eerst inchecken bij de incheckbalie. Dus meenemen kan, maar denk wel goed na over je reis of dit wel handig is. Gaan jullie veel wandelen, zijn er veel ongelijke wegen en stel jezelf de vraag hoe anderen dit doen? Een Maxi Cosi kun je vrijwel altijd wel meenemen in het vliegtuig als handbagage. Overweeg om één van de twee mee te nemen. Wanneer je toch kiest voor beide, neem dan een lichte kinderwagen mee.

5. Wees  ruim op tijd op de luchthaven

Als vanouds kom je natuurlijk altijd ruim van te voren aan op het vliegveld om in te checken. Maar het is niet gek te bedenken dat alles een stuk langzamer gaat wanneer je met je kids op reis gaat. Er moet ongetwijfeld meerdere keren naar het toilet worden gegaan. Wanneer je langs de winkels loopt schiet er soms plots iemand de winkel in en er moet regelmatig gegeten en gedronken worden. Dus kom nog ruimer op tijd, dat scheelt een hoop stress!