Reizen met pubers

Bestemmingen
Prijs per persoon

Met pubers op reis gaan valt niet altijd mee. Ze hebben natuurlijk de leeftijd dat ze graag dingen doen waar ze zelf zin in hebben. Een manier om daarmee om te gaan tijdens je rondreizen / vakantie is bijvoorbeeld compromissen sluiten, vandaag mee naar musea dan mag je morgen doen waar je zin in hebt. Ook een manier is om een familiereis te boeken speciaal voor gezinnen met pubers. Dit kan een reis in groepsverband zijn waar de pubers vaak snel bevriend raken met andere pubers. Ook het reisschema is vaak aangepast voor deze gezinnen. Er worden vaak leuke en interessante excursies georganiseerd, soms zelfs in combinatie met strand of een dagje winkelen. Op deze website vind je diverse reizen voor gezinnen met kinderen van 12 t/m 18 jaar. Deze reizen worden georganiseerd door erkende reisorganisaties.

Speciale reiskortingen

Er zijn verschillende aanbieders die kortingen aanbieden speciaal voor families. Zo biedt de reisorganisatie Koningaap extra kortingen van wel 100 euro per persoon wanneer je vroeg in het seizoen een familiereis boekt.

Waarom een familiereis zo leuk is?

Enkele voordelen van een georganiseerde rondreis voor gezinnen met pubers

Kwalitetstijd samen

Tijdens de tienerjaren ontwikkelen pubers een groeiende behoefte aan onafhankelijkheid en kunnen ze druk bezig zijn met school en vrienden. Een familiereis biedt de kans om quality time door te brengen als gezin en sterke banden te behouden.

Leermomenten

Reizen is een geweldige manier om kinderen over andere culturen, geschiedenis, geografie en maatschappelijke kwesties te leren. Pubers kunnen hun begrip van de wereld vergroten door te reizen en te ervaren.

Avontuur en uitdaging

Pubers houden vaak van avontuur en uitdaging. Een familiereis kan hen de kans geven om nieuwe activiteiten te proberen, zoals raften, wandelen, snorkelen of zelfs vrijwilligerswerk in het buitenland.

Zelfvertrouwen en verantwoordelijkheid

Reizen kan pubers helpen zelfvertrouwen op te bouwen, besluitvaardiger te worden en verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen taken tijdens de reis, zoals het plannen van activiteiten of het budgetteren van uitgaven.

Herinneringen creëren

Een familiereis kan herinneringen creëren die een leven lang meegaan. De ervaringen en avonturen die tijdens de reis worden gedeeld, kunnen speciale banden tussen gezinsleden versterken.

 Nieuwe perspectieven

Reizen kan pubers blootstellen aan nieuwe perspectieven, mensen ontmoeten van verschillende achtergronden en hen helpen empathie te ontwikkelen voor anderen.

 Digitale detox

Een reis biedt de gelegenheid om even los te komen van digitale apparaten en schermen, wat kan leiden tot meer directe interactie en gesprekken tussen gezinsleden.

Educatieve waarde

Reizen kan als een educatieve ervaring worden beschouwd. Pubers kunnen leren over geschiedenis, kunst, cultuur en wetenschap door deel te nemen aan rondleidingen, musea te bezoeken en deel te nemen aan lokale activiteiten.

Groei en ontwikkeling

Reizen kan de groei en ontwikkeling van pubers stimuleren door hen bloot te stellen aan nieuwe uitdagingen en situaties, hen te helpen hun zelfstandigheid te vergroten en hun wereldbeeld te verbreden.

Samenwerking

Een familiereis vereist vaak samenwerking en teamwork bij het plannen van activiteiten, het nemen van beslissingen en het oplossen van problemen, wat waardevolle levensvaardigheden kan bevorderen.

Snel zoeken

Bestemmingen
Prijs per persoon
Reisorganisaties
Aantal dagen