Familiereizen Noorwegen

Familiereis Noorwegen

Gezinsrondreizen Noorwegen kun je om veel verschillende redenen doen. Zo kun je er tijdens een familiereis Noorwegen bijvoorbeeld gaan genieten van de fjorden, maar heb je aan de andere kant ook de mogelijkheid om tijdens een individuele gezinsreis de bergen in te trekken. In Noorwegen is er van alles te vinden en het is dan ook niet zo vreemd dat steeds meer mensen kiezen voor de familiereizen naar dit mooie Scandinavische land. Het is een prachtig land om te bezoeken, met zijn adembenemende natuur, outdoor-avonturen en kindvriendelijke attracties. Uiteraard is het verstandig om vooraf enigszins na te denken over wat je wilt gaan zien, aangezien er meer dan voldoende keuze bestaat.

Zoekfilter om gericht te zoeken naar een familiereis

Bestemmingen
Prijs per persoon
Reisorganisaties
Aantal dagen

Meer Noorwegen

landschap noorwegen

Wat te doen in Noorwegen?

  • Oslo: Begin je reis in de hoofdstad, Oslo, waar je het Munch Museum, het Viking Ship Museum en het Noors Volksmuseum kunt bezoeken.Ga naar het Vigeland Park met zijn prachtige beeldhouwwerken en de dierentuin van Oslo voor een leuke dag met de kinderen.
  •  Fjorden: Maak een schilderachtige rit langs de beroemde Noorse fjorden, zoals de Geirangerfjord en de Nærøyfjord, die op de UNESCO-werelderfgoedlijst staan. Geniet van boottochten door de fjorden en bewonder de indrukwekkende watervallen en bergen.
  • Noorderlicht: Als je in de winter reist, overweeg dan een bezoek aan Tromsø of de Lofoten-eilanden om het noorderlicht te spotten, een magisch natuurfenomeen.
  • Bergen: Bezoek de pittoreske stad Bergen en verken de historische haven Bryggen, de kabelbaan naar de berg Fløyen en het Wetenschapsmuseum VilVite.
  • Actieve Avonturen: Noorwegen biedt volop mogelijkheden voor outdoor-avonturen, zoals wandelen, fietsen, kajakken, vissen en raften. Overweeg een familiehut te huren in een nationaal park voor een unieke en gezinsvriendelijke ervaring in de natuur.
  • Dieren in het Wild: Ga op zoek naar dieren in het wild, zoals elanden, rendieren en zeevogels. Bezoek dierenparken zoals Polar Park voor een ontmoeting met de inheemse fauna.
  • Cultuur en Tradities: Leer over de Noorse cultuur en tradities door lokale gerechten te proeven, zoals gerookte zalm en brunost (bruine kaas), en deel te nemen aan festivals en evenementen.
  • Veiligheid en Gemak: Noorwegen staat bekend om zijn veiligheid en gezinsvriendelijkheid, met goede voorzieningen voor gezinnen, schone omgevingen en betrouwbare openbaar vervoersystemen.