Familiereizen Cambodja

Familiereizen Cambodja

Ben je avontuurlijk en wil je graag met het gezin Cambodja bezoeken? In Cambodja kun je veel verschillende dingen doen, zoals steden bezoeken, eeuwenoude bezienswaardigheden bekijken, wandelen en nog veel meer. Ook is Cambodja  over het algemeen een budgetvriendelijke reisbestemming, wat betekent dat je meer waar voor je geld krijgt in termen van accommodatie, eten en activiteiten. En wat is er nou leuker om dit allemaal te doen en te ervaren met het hele gezin tijdens een leuke familiereis Cambodja? Hier vind je een overzicht van reisaanbieders die leuke familierondreizen aanbieden tegen betaalbare prijzen. Beleef samen met de kinderen mooie avonturen tijdens een reis door Cambodja.

Bestemmingen
Prijs per persoon
Reisorganisaties
Aantal dagen

Zoekfilter om gericht te zoeken naar een familiereis

Meer Cambodja

Angkor Wat tempelcomplex

Interessante beizenswaardigheden in Cambodja

 • Angkor Wat Tempelcomplex: Angkor Wat is een van ’s werelds meest iconische archeologische sites. Het uitgestrekte tempelcomplex met zijn adembenemende tempels en historische structuren is een lust voor het oog en een must-see voor geschiedenisliefhebbers en reizigers.
 • Koninklijk Paleis, Phnom Penh: Het paleis dient als de residentie van de koning van Cambodja en staat bekend om zijn prachtige architectuur en het Zilveren Pagode-complex.
 • Tuol Sleng Genocide Museum: Voormalige gevangenis S-21 die werd gebruikt door de Rode Khmer-regime om politieke gevangenen vast te houden en te martelen, nu een aangrijpend museum.
 • Killing Fields van Choeung Ek: Een gedenkplaats voor slachtoffers van de Rode Khmer, met monumenten en een herdenkingsstupa.
 • Tonlé Sap Meer: Het grootste zoetwatermeer van Zuidoost-Azië, beroemd om drijvende dorpen en seizoensgebonden waterfluctuaties.
rijstvelden in cambodja

Leuke activiteiten in Cambodja

 • Verkenning van Tempels: Naast Angkor Wat zijn er veel andere prachtige tempels om te ontdekken, zoals Bayon, Ta Prohm en Banteay Srei.
 • Cultuur en Kunst: Leer traditionele Cambodjaanse kunstvormen zoals Apsara-dansen, traditioneel weven en zilversmeden.
 • Kooklessen: Leer de kunst van de Cambodjaanse keuken en bereid lokale gerechten.
 • Eilandhoppen: Bezoek de paradijselijke eilanden Koh Rong en Koh Rong Samloem voor zon, zee en strand.
 • Prachtige Natuur: Van weelderige jungles en rivieren tot indrukwekkende bergketens, Cambodja heeft een gevarieerd natuurlandschap dat geschikt is voor natuurliefhebbers en avonturiers.
Phnom Penh

Toeristische gebieden in Cambodja

  • Phnom Penh: De hoofdstad en grootste stad van Cambodja, met historische en culturele bezienswaardigheden.
  • Siem Reap: De toegangspoort tot Angkor Wat en een bruisende stad met een mix van cultuur en moderniteit.
  • Sihanoukville en Zuidelijke Eilanden: Voor prachtige stranden, watersporten en ontspanning.
  • Battambang: Een schilderachtige stad met koloniale architectuur en rijke geschiedenis.
royal palace in Cambodja

Geschiedenis Cambodja

Cambodja heeft een diepgaande geschiedenis die teruggaat tot het oude Khmer-rijk, dat bloeide tussen de 9e en 15e eeuw. In de 20e eeuw werd het land geteisterd door de gruwelen van de Rode Khmer, die resulteerden in de dood van miljoenen mensen door executies, dwangarbeid en hongersnood. Sindsdien heeft Cambodja stappen gezet richting herstel en ontwikkeling.

Dit is een beknopt overzicht van de uitgebreide informatie over Cambodja. Als je meer specifieke details of diepgaandere informatie over een bepaald aspect nodig hebt, sta ik klaar om te helpen!